Joulupukin Youtube-kanava Santatelevision odottaa joulukaudeksi yli 10 miljoonaa videokatselua

joulu2014Aitoutta ja lappilaisuutta korostava kanava, jonka katsojamäärät tuplaantuvat vuosittain, on erityisen suosittu Ranskassa, Italiassa, Brasiliassa, Espanjassa ja Meksikossa

Lapin Joulupukilla on ollut neljä vuotta oma menestyksekäs Youtube-kanava Santatelevision (www.youtube.com/santatelevision) Kanavaa tuottaa rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy. Joulupukin Internet TV löytyy myös osoitteesta www.santatelevision.com ja www.joulupukki.fi. Uusia videoita tuotetaan kanavalle joka vuosi kymmeniä: vuonna 2014 kuvatuilla videoilla Joulupukki mm. kertoo porojensa salaisuuksista sekä opettaa ulkomaalaisille suomenkielen alkeita.

Joulupukin Santatelevision Youtube-kanavalla on videoita kuudella kielellä: suomi, englanti, ranska, italia, espanja ja brasilian portugali.

Joulupukki TV:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen odottaa, että kanavalla katsotaan tällä joulukaudella videota n. 10 miljoonaa kertaa. Santatelevision-kanavalle tuotettuja videoiden katsojamäärät kasvavat vuosittain noin 100% vauhtia. Kanava on Justimus Filmsin jälkeen suosituin pohjois-suomalainen Youtube-kanava, ja yksi kansainvälisimpiä kotimaisia kanavia.

Lappalainen korostaa kanavan tuottamisessa aitoutta, pitkäjänteisyyttä ja nöyryyttä. Joulupukki on osa suomalaista kansanperinnettä, eikä Lapin aidon Joulupukin kanssa ole syytä kalastella Youtube-“skuuppeja”. Joulupukkia ei tule myöskään pilata liialla kaupallisuudella. Oikeanlaisten Joulupukki-videoiden on hyvä olla aitoutta viestiviä, sekä lapsia ja lapsenmielisiä kunnioittavia, arvioi Lappalainen. Lappilaisuus, suomalaisuus, kiltteys sekä toisten ja luonnon kunnioittaminen ovat ajattomia arvoja, eivätkä ne mene aivan heti pois muodista, povaa Lappalainen.

Joulupukki TV Oy avasi jo vuonna 2000 Joulupukin Internet TV:n (www.santatelevision.com), ja nyt Youtuben avulla sen Joulupukki-videot ovat iskeneet itsensä läpi myös EU:n ulkopuolella. Esim. latinalaisesta Amerikasta tulee jo noin 40% kanavan katsojista. Erityisen suosittu kanava on Ranskassa, Italiassa, Brasiliassa, Espanjassa ja Meksikossa. Suomalaisia on kanavan katsojista n. 5%.

Olemme tehneet Lapin Joulupukista kertovia Internet-videoita pian 15 vuotta, ja tavoitteemme on, että tuotantojamme katsotaan vielä puolen vuosisadan päästä ympäri maailmaa, toteaa Lappalainen. Ensi vuodeksi Joulupukki TV suunnittelee myös uusia kieliversioita: jatkossa tarkoitus olisi tarjota videoita myös saksaksi, puolaksi ja japaniksi.

Santatelevision Youtube-kanavalla on erikielisiä videoita yhteensä yli 200. Kanavan suosio ei perustu yhteen Youtube-hittiin, vaan laadukkaisiin toisiaan tukeviin Joulupukki-tarinoihin. Kanavan videot kuvataan Rovaniemen alueella, ja ennen kaikkea Napapiirin Joulupukin pajakylän kohteissa, kuten Joulupukin pääpostissa.

LISÄTIETOA YRITYKSESTÄ:
Santatelevision-kanavaa tuottaa vuonna 2000 perustettu rovaniemeläinen mediayritys Joulupukki TV Oy . Joulupukin Internet TV:n lisäksi yritys tuottaa mm. esittelyvideoita, Internet-sivuja ja sosiaalisen median palveluita ennen kaikkea matkailuyrityksille.