Rovaniemellä sijaitseva, vuonna 2000 perustettu, Joulupukki TV Oy on Pohjois-Suomen johtavia videotuotantoyrityksiä, joka pyrkii olemaan mahdollisimman vastuullinen ja ympäristöystävällinen toimija. Teemme parhaamme, jotta pystymme olemaan mahdollisimman luotettava ja vastuullinen kestävän kehityksen kumppani ja tuotantoyhtiö. Alla esimerkkejä toimintamme vastuullisuudesta:

 

• SOSIAALINEN VASTUU JA TALOUDELLINEN LUOTETTAVUUS
Olemme virallisesti ns. Luotettava Kumppani: https://www.vastuugroup.fi/fi-fi/Luotettava Kumppani-status tarkoittaa, että yritys on hoitanut mallikkaasti tilaajavastuulain mukaiset sekä yhteiskunnalliset velvoitteet, ja että yrityksen perustiedot ovat kunnossa.  Näinä taloudellisesti epävarmoina aikoina on tärkeää, että teillä on kumppani, joka pitää huolta sosiaalisesta vastuustaan, ja joka myös pystyy toimittamaan tilaamanne videot.

 

• YMPÄRISTÖVASTUU JA TAISTELU ILMASTONMUUTOSTA VASTAAN
Yrityksemme pyrkii kaikessa toiminnassaan ottamaan huomioon kestävän kehityksen sekä taistelun ilmastonmuutosta vastaan. Esim. kuvausten yhteydessä käyttämä ajoneuvomme KIA Xceed on ympäristöystävällinen ja vähäpäästöinen plug in -hybridi.  Kaikissa laitehankinnoissamme myös pyrimme korostamaan mahdollisimman kestäviä valintoja.

Lisäksi meillä on tarkka kierrätysstrategia ja käytämme paikallisen sähköyhtiön Lumme Energian ns. vihreää sähköä (pörssisähkö Eko, joka tuotettu 100% uusiutuvilla energianlähteillä: auringolla, tuulella, bioenergialla tai vedellä. ), jne. Pyrimme myös mahdollisimman laajasti kompesoimaan hiilidioksidipäästöt, kuten joudumme kulkemaan lentokoneella ja valitsemme parhaamme mukaan ympäristösertifioidut majoituskohteen (esim. Sustainable Travel Finland, kun majoitumme työmatkoilla.

Postikorttimme on painettu Suomessa PunaMustalla ja ne ovat ympäristöystävällisiä hiilineutraaleita painotuotteita.

Lue TÄSTÄ lisää postikorttiemme hiilineutraaliudesta.

 

 

 

• DRONEKUVAUSTEN VASTUU
Toimintamme on vakuutettua erillisellä drone-vakuutuksella (Pohjola) ja toimimme EU:n yhteisten sääntöjen ja sitä kansallisesti soveltavan lainsäädännön mukaisesti. Noudatamme lentämisessä erityistä varovaisuutta, ja olemme tehneet ammatillista drone-kuvausta jo yli 6 vuotta. Drone-toimintamme on luonnollisesti myös lakimääräisesti rekisteröityä ja dronepilottimme ovat suorittaneet Trafin  A1/A3-verkkoteoriakokeen.

VASTUU VAPAUDEN JA DEMOKRATIAN PUOLUSTAMISESSA
Vuodesta 2022 Joulupukki TV on aktiivisesti tukenut, omien rajattujen resurssiemme puitteissa, eri tavoin Ukrainaa, joka on joutunut Venäjän laittoman ja moraalittoman hyökkäyksen kohteeksi. Olemme mm. lahjoittaneet Ukrainaan 2 droneamme sekä yli 300 käytettyä varavirtalähdettä, joita olemme keränneet. Olemme myös auttaneet ukrainalaisia pakolaisia Rovaniemellä eri tavoin.