Intialaiset valloittivat Lapin Joulupukin Youtube-kanavan joulukaudella 2021

Santatelevision Youtube-kanavan katsojamäärä Intiasta kasvoi yli nelinkertaisesti: intialaisia katsojista jo yli 21%

Pandemiasta huolimatta kiinnostus Lapin aitoa Joulupukkia kohtaan myös Internetissä pysyy korkealla. Tästä on osoituksena se, että Lapin Joulupukin Youtube-kanava www.youtube.com/santatelevision on pysynyt hienossa kasvuvauhdissa. Joulukaudella 2021 videoita katsottiin yli 20 miljoona kertaa, ja kanavan katsojamäärän kasvu tuli yllättäen Intiasta. Intialaisten katsojien määrä peräti nelinkertaistui ja heitä oli jo yli 21% katsojista.

Kanavaa tuottavan rovaniemeläisen Joulupukki TV Oy:n (www.joulupukkitv.com) toimitusjohtaja Tommi Lappalainen toteaa, ettei ole kovin yksinkertaista selittää, miksi juuri Intiasta yllättäen tulee miljoonia uusia katsojia, varsinkaan kun Intiassa ei perinteisesti joulua juuri juhlita. Lappalainen olettaa, että kasvu johtuu Intian valtavasta väestöstömäärästä. Intia on suurin yksittäinen maa, jossa Youtube-näkyy. Intialaisten suuri kiinnostus Lappia kohtaan ei sinänsä ole uusi asia, onhan Lapissa ennen pandemiaa käynyt paljon intialaisia megatähtiä, ja alueella on jopa kuvattu osia Bollywoodin jättituotannoista. ”Joulupukin on kai opeteltava lisää hindin kieltä”, toteaa Lappalainen pilke silmäkulmassa.

Santatelevision-videoista suosituimpia ovat Joulupukin poroista kertovat videot, Joulupukin Pajakylä-aiheiset pätkät sekä vanhan valkoparran videotervehdykset. Joulun 2021 hitti kanavalla oli Pellon Ritavaaralla ja Rovaniemellä kuvattu Joulupukin lähtö:

Tätä yksittäistä videota katsottiin joulukaudella yli 7 miljoonaa kertaa ja sen katsojista puolet tuli Intiasta.

Santatelevision Youtube-kanavalla on tällä hetkellä yli 520 000 tilaajaa ja sen 300 videota on katsottu yhteensä lähes 200 miljoonaa kertaa. Suurin osa videoista on viidellä kielellä: englanti, espanja, ranska, italia ja suomi.  Joulun 2020 voimakkaan kasvun (50%) jälkeen kanavan katsojaluvut kasvoivat joulukaudella 2021 kunnioitettavasti noin 5%.

Santatelevision Youtube-kanava on suosituin ja kansainvälisin Pohjois-Suomessa tuotettu Youtube-kanava. Monikielisen matkailukanavan katsojista yli 99% tulee ulkomailta: tärkeimpiä maita ovat Intia 21%, Italia 12%, Ranska 10%, Meksiko 7% ja Espanja 7%.

Santatelevision-videoita on ensisijaisesti kuvattu Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä ja sen lähialueilla. Osa videoista on kuvattu myös Joulupukin poromailla Rovaniemen naapurikunnassa Pellossa.