Kymmenen vuotta täyttävän Santatelevision Youtube-kanavan kävijämäärät huimassa kasvussa COVID-19 aikoina

LEHDISTÖTIEDOTE – Rovaniemellä 21.12.2020– julkaisuvapaa heti

Kiinnostus Rovaniemen aidon Joulupukin Youtube-kanavaa kohtaan vahvassa kasvussa COVID-19 aikoina

Santatelevision Youtube-kanava täyttää kymmenen vuotta, ja sen katsojamäärät ovat nousseet tänä jouluna 50%.

Vaikka ulkomaalaiset matkailijat eivät tänä jouluna juuri pääse matkustamaan Lappiin, niin ainakaan heidän kiinnostuksena Rovaniemen aitoa Joulupukkia kohtaan ei osoita pienintäkään hiipumisen merkkiä. Tästä yhtenä osoituksena on, että rovaniemeläisen Joulupukki TV:n www.youtube.com/santatelevision kanava on tänä jouluna 50% ennätyskasvussa.

Joulupukin pajakylässä ja sen lähiympäristössä kuvattu Santatelevision Youtube-kanava täyttää tänä vuonna pyöreät kymmenen vuotta. Kanavaa tuottavan rovaniemeläisen Joulupukki TV Oy (www.joulupukkitv.com ) toimitusjohtaja Tommi Lappalainen toteaa ilokseen, että juhlavuonna Santatelevision, joka on yksi Suomen kansainvälisimpiä Youtube-kanavia, on ennätyskasvussa. Joulukaudella 2020 kasvua edellisjouluun on peräti 50%. Joulun alla kanavalla katsotaan tänä jouluna puolisen miljoonaa videota päivittäin.

Kanavalla on tällä hetkellä yli 400 000 tilaajaa sekä yli 150 miljoonaa katsottua videota. Videoita kanavalla on yli 300. Tämä tekee www.youtube.com/santatelevision kanavasta suosituimman Pohjois-Suomessa tuotetun Youtube-kanavan. Tämän monikielisen matkailukanavan katsojista 99% tulee ulkomailta: tärkeimpiä maita ovat Ranska, Italia, Espanja, Argentiina, Brasilia ja Meksiko.

Santatelevision-videoita on ensisijaisesti kuvattu Rovaniemellä Joulupukin Pajakylässä ja sen lähialueilla. Osa videoista on myös filmattu Joulupukin poromailla Rovaniemen naapurikunnassa Pellossa.

Santatelevision-videoista suosituimpia ovat Joulupukin poroista kertovat videot, Joulupukin Pajakylä-aiheiset pätkät sekä vanhan valkoparran videotervehdykset.

Joulupukki TV:n tuottaja ja toimitusjohtaja Tommi Lappalainen toteaa, että tämän vuoden erityisen voimakas kasvu katsojamäärissä selittynee ainakin osittain sillä, että ihmiset ympäri maailmaa hakevat nyt joulutunnelmaa Internetistä, sillä perinteisen joulun viettäminen on monessa maassa hankalaa koronaviruspandemian aiheuttaman ”lock-downin” takia. Tänä vuonna katsojilta on myös tullut poikkeuksellisen paljon myönteistä ja lämpimän jouluhenkistä palautetta ympäri maailmaa, toteaa Lappalainen ilokseen.

Yleisesti Lapin joulumatkailun ekosysteemi on tällä hetkellä erittäin haastavassa tilanteessa, huokaa Lappalainen. On kuitenkin upeaa, että ihmiset hakevat piristystä haastavina aikoina juuri Rovaniemen Joulupukista ja joulutunnelmista kertovista videoista sekä televisio-ohjelmista. Tämä osoittaa, että Joulupukin Pajakylän, jonka ensimmäinen rakennus täytti viime kesänä 70-vuotta, kiinnostavuus maailmalla ei ole kadonnut minnekään, vaikka tänä vuonna Lappiin ei ulkomailta käytännössä pääse, arvioi Lappalainen.

LISÄTIETOA

Joulupukki TV Oy
Tommi Lappalainen
Toimitusjohtaja ja tuottaja
www.youtube.com/santatelevision
040 8351428
tommi@santatelevision.com