Santatelevision Youtube -kanava tuplaa katsojamäärät Joulukaudella 2017: kävijöistä puolet latinalaisesta Amerikasta

Lapin Joulupukin Santatelevision YouTube -kanava tuplaa tänä jouluna katsojamäärät: tavoitteena 100 miljoonaa katsottua videota joulukauden loppuun mennessä. Katsojista puolet on  latinalaisesta Amerikasta. Muita tärkeitä maita ovat Ranska, Italia ja Espanja: suomalaisia 2%.

  Santatelevision YouTube -kanavaa (www.youtube.com/santatelevision ) tuottaa rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy (www.joulupukkitv.com ). Kuten Lapin matkailulla, niin myös Lapin Joulupukin YouTube-kanavalla menee vauhdikkaasti: Santatelevisionissa on tällä joulukaudella katsottu kaksi kertaa enemmän videoita kuin viime vuonna, ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän joulua kohti, toteaa Joulupukki TV Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen. Joulukuun 2017 puoleenväliin mennessä kanavalla on katsottu noin 70 miljoonaa videota.

Uusissa videoissa tutustaan mm. Joulupukin porokoiriin ja kauneimpiin kirjeisiin

Tänä jouluna Santatelevision-kanavan uusilla videoilla tutustaan mm. Joulupukin porokoiraan ja kauneimpiin Joulupukin pääpostiin saapuneisiin kirjeisiin. Santatelevision-kanavan videot kuvataan Rovaniemen joulumatkailukohteissa, kuten Napapiirillä sijaitsevassa Joulupukin pääpostissa sekä Länsi-Lapissa sijaitsevassa Pellossa (mm. Reindeer Lake Resort -porotilalla ja Ritavaaralla).

Santatelevision-kanavalla suosituimpia videoita ovat vanhan valkoparran videotervehdykset sekä Joulupukin poroista kertovat tarinat. Tyypillinen kanavan video on pituudeltaan noin 4-10 min. Tällä hetkellä Santatelevision-kanavalla on noin 70 erilaista Joulupukki-aiheista videota, joista suurin osa on kuudella eri kielellä (englanti, suomi, ranska, italia, espanja ja portugali). 

Santatelevision Suomen kansainvälisimpiä YouTube-kanavia

Santatelevision YouTube -kanavan tavoitteena on ylittää tämän vuoden loppuun mennessä sadan miljoonan katsotun videon kynnys. Kanavan katsojista noin puolet tulee latinalaisesta Amerikasta (Meksiko, Argentiina, Brasilia, jne.). Muita tärkeitä maita ovat Ranska (n. 14 % katsojista), Italia (n. 14%) ja Espanja (10%). Suomalaisia katsojista on vain pari prosenttia.

Santatelevision on yksi Suomen kansainvälisimpiä YouTube-kanavia. YouTube-kanavien arvosteluun ja seurantaan erikoistunut Socialblade-verkkopalvelu antaa tällä hetkellä Santatelevision-kanavalle arvosanan B+ (https://socialblade.com/youtube/user/santatelevision ). Maakohtaisessa päivittäin vaihtuvassa ranking-listassa Socialblade sijoittaa nyt Santatelevisionin Suomen YouTube-kanavista sijoille 6-9  ( https://socialblade.com/youtube/top/country/fi )

SANTATELEVISION YOUTUBE-KANAVA LUKUINA JA MUITA FAKTOJA

  • Santatelevision-kanava on kuudella kielellä: espanja, ranska, italia, portugali, englanti ja suomi.
  • Kanavan avasi vuonna 2010 rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy, joka on perustettu vuonna 2000.
  • Santatelevision-kanavan lisäksi Joulupukki TV Oy tuottaa mm. video- ja verkkomarkkinointipalveluita matkailuyrityksille.
  • Eri kielisiä videoita kanavalla on yhteensä noin 230.
  • Vuosina 2014-2017 kanavan katsojamäärät ovat kasvaneet vuosittain noin 70-100%.
  • Kanavan suosituin yksittäinen video on tällä hetkellä Joulupukin poroista kertova espanjankielinen video, jota on katsottu noin 10 miljoonaa kertaa: https://www.youtube.com/watch?v=bD2UhdO59FM
  • Tonttujen Tietotoimiston mukaan ”superjäkälä”, joka saa Joulupukin porot lentämään, on Joulupukki TV:n tuotantotiimin keksimä ”ruraalilegenda”. Samaisen Tonttujen Tietotoimiston mukaan sille ovat kanadalaiset myöhemmin keksineet nimen ”magical lichen”, maaginen / taianomainen jäkälä.
  • Santatelevision YouTube -kanavalla tällä hetkellä n. 130 000 tilaajaa.
  • Santatelevision-videoita kuvataan mm. Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä sekä Rovaniemen naapurikunnassa Pellossa Länsi-Lapissa.