TIEDOTE 08.01.2019: Lapin Joulupukin Santatelevision YouTube -kanava tuplasi viime vuonna tilaajamäärät

LEHDISTÖTIEDOTE: 08-01-2019

Lapin Joulupukin Santatelevision YouTube -kanava tuplasi viime vuonna tilaajamäärät: kanavalla jo 250 000 tilaajaa ja n. 110 miljoonaa katsottua videota. Rovaniemellä ja Pellossa tuotettu Santatelevision on Suomen kansainvälisimpiä Youtube-kanavia: katsojista 98% on ulkomaalaisia. Vuonna 2018 kanavan kärkimaina olivat Italia, Ranska ja Espanja. Latinalaisesta Amerikasta tuli 40% katsojista.

Santatelevision YouTube -kanavaa (www.youtube.com/santatelevision ) tuottaa rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy (www.joulupukkitv.com ). Kuten Lapin matkailulla, myös Joulupukin YouTube-kanavalla menee vauhdikkaasti: Santatelevision-kanava tuplasi vuonna 2018 katsojien tilaajamäärän, toteaa Joulupukki TV Oy:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen. Tällä hetkellä kanavalla ja sen sisarkanavilla on n. 250 000 tilaajaa, ja videoita kanavilla on katsottu n. 110 miljoonaa kertaa. Vuosittain kymmenet miljoonat ihmiset katsovat kanavan tarinoita Lapin oikeasta Joulupukista. 

Santatelevision Suomen kansainvälisimpiä YouTube-kanavia
Vaikka suomalaisten katsojien määrät kanavalla kasvavat, on heitä katsojista vain pari prosenttia. Vuonna 2018 kanavan kärkimaina olivat Italia (14% katsojista), Ranska (14%), Espanja (10%). Latinalaisesta Amerikasta tuli n. 40% katsojista.

Santatelevision-kanavan videot kuvataan Rovaniemen joulumatkailukohteissa, kuten Napapiirillä sijaitsevassa Joulupukin pääpostissa sekä Länsi-Lapissa sijaitsevassa Pellossa. Joulupukki TV on juuri avannut Santatelevision mini-studion Pelloon.

Santatelevision-kanavalla suosituimpia videoita ovat vanhan valkoparran videotervehdykset sekä pukin poroista kertovat tarinat. Tyypillinen kanavan video on n. 5-10 min pitkä. Tällä hetkellä Santatelevision-kanavalla on n. 80 erilaista Joulupukki-aiheista videota, joista suurin osa on kuudella eri kielellä (englanti, suomi, ranska, italia, espanja ja portugali). Lisäksi saksankielellä on oma Santatelevision kanavansa.

Vuoden 2019 tuotannoissa tonttuilevina vieraina mm. näyttelijä Eero Herranen – tavoitteena 200 miljoonaa katsottua videota vuoden loppuun mennessä.

Joulupukki TV on juuri aloittanut joulun 2019 Santatelevision-videoiden valmistelun. Paljastamatta tarkemmin ensi joulun yllätyksiä, jo nyt voidaan kertoa, että kanavalla piipahtaa tonttumaisissa tunnelmissa mm. tamperelainen näyttelijä Eero Herranen, joka on esiintynyt mm. Suomen hauskin mies- elokuvassa sekä Donna- televisiosarjassa. Santatelevision Youtube-kanavan tavoitteena on 200 miljoonaa katsottua videota ja puolimiljoonaa tilaajaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

SANTATELEVISION YOUTUBE-KANAVA LUKUINA JA MUITA FAKTOJA;

  • Santatelevision-kanava on kuudella kielellä: espanja, ranska, italia, portugali, englanti ja suomi. Lisäksi Santatelevisionilla on oma saksankielinen kanava.
  • Santatelevision Youtube-kanavan avasi vuonna 2010 rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy (www.joulupukkitv.com), joka on perustettu vuonna 2000.
  • Santatelevision-kanavalla on eri kielisiä videoita yhteensä noin 260.
  • Santatelevision kanavan suosituin yksittäinen video on tällä hetkellä Joulupukin poroista kertova espanjankielinen video, jota on katsottu noin 14 miljoonaa kertaa: https://www.youtube.com/watch?v=bD2UhdO59FM
  • Santatelevision-kanavan lisäksi rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy tuottaa mm. videopalveluita matkailuyrityksille ja teollisuudelle. Lisäksi Joulupukki TV on säännöllisesti mukana kansainvälisissä TV-tuotannoissa, esim. marraskuussa 2018 yritys toimi ranskalaisen C8-kanavan merkittävän TV-shown ”Baba en Laponie à la recherche du Père Noël” (Baba Lapissa etsimässä Joulupukkia) Lapin kuvausten koordinaattorina.
  • ”Superjäkälä”, joka saa pukin porot lentämään, on Joulupukki TV:n keksimä ”nykylegenda”, joka on levinnyt Santatelevision-kanavan ulkopuolelle ympäri maailmaa. Tarinan kehitti yrityksen tuottaja ja toimitusjohtaja Tommi Lappalainen 2000-luvun alussa. Lappalainen oli lapsena ahkera Asterix-sarjakuvien lukija: idea porojen superjäkälästä syntyi tietäjän taikajuomasta, joka antoi gallialaisille yliluonnolliset voimat.