Lapin Joulupukin Santatelevision Youtube-kanavalla katsottu 50 miljoonaa videota

Lapin oikealla Joulupukilla menee kovaa myös Internetissä: Joulupukin Santatelevision Youtube-kanava on juuri ylittänyt 50 miljoonan katsotun videon rajan. Santatelevision Youtube-kanavaa (www.youtube.com/santatelevision ) tuottaa rovaniemeläinen, vuonna 2000 perustettu, Joulupukki TV Oy. Joulupukin Youtube-kanava avattiin vuonna 2010, ja viime vuonna kanavalla katsottujen videoiden määrät kasvoivat noin 70% verrattuna vuoteen 2015.

Santatelevision-kanavalla suosituimpia videoita ovat Joulupukin videotervehdykset sekä vanhan valkoparran poroista kertovat tarinat. Tyypillinen kanavan video on pituudeltaan noin neljä minuuttia. Tilaajia Santatelevision Youtube-kanavalla on noin 80 000.

Tällä hetkellä Santatelevision kanavalla on noin 60 erilaista Joulupukki-aiheista videota, joista suurin osa on kuudella eri kielellä (englanti, suomi, ranska, italia, espanja, Brasilian portugali). Santatelevision kanavan videot kuvataan Rovaniemen joulumatkailukohteissa, kuten Napapiirillä sijaitsevassa Joulupukin pääpostissa, Joulupukki TV:n omalla virtuaalistudiolla sekä Länsi-Lapissa sijaitsevassa Pellossa (mm. Puolukkamaan Pirtit porotilalla).

ESPANJA KANAVAN TÄRKEIN KIELI: KANAVA ERITYISEN SUOSITTU LATINALAISESSA AMERIKASSA

Joulupukki TV:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen toteaa, että hieman yllättäen kanavan tärkeimmäksi kieleksi on viime vuosina noussut espanja: espanjankielisiä katsojista on yli 40%, ja yli 75% heistä tulee latinalaisen Amerikan maista (Meksiko, Argentiina, Chile, jne.). Toiseksi tärkein kieli kanavalla on ranska (n. 16% katsojista) ja kolmanneksi tärkein Brasilian portugali (noin 12% katsojista). Suomalaisia kanavan katsojista on vain noin 3%.

Joulupukki TV:lle talvi 2017 on ollut kiireistä aikaa: uusia Santatelevision videoita on kuvattu mm. Pellossa sijaitsevassa Puolukkamaan Pirtit porotilalla. Keväällä uusia videoita kuvataan mm. Rovaniemen Napapiirillä sijaitsevassa Joulupukin pääpostissa sekä Joulupukki TV:n omalla virtuaalistudiolla.  Santatelevision Youtube-kanavan tavoitteena on ylittää tänä vuonna sadan miljoonan katsotun videon kynnys.