Pello – Suomen kalastuspääkaupunki – video italialaisen elokuvafestivaaliin viralliseen ohjelmaan

Pello – Suomen kalastuspääkaupunki- matkailuvideo tärkeän italialaisen lyhytelokuvafestivaalin viralliseen kilpailusarjaan

“Pello Fishing Capital of Finland” video, jonka toteutti yrityksemme Joulupukki TV Oy, on valittu International Tour Film Fest:in viralliseen ohjelmaan. Tämä lyhytelokuvien festivaali, joka pidetään Rooman alueella 4.-8.10.2017, on Euroopan johtavia alan tapahtumia.

Vain 16 teosta hyväksyttiin matkailuvideoiden kilpailusarjaan, ja Pellon kalastusmatkailusta kertova video on ainoa joukkoon kelpuutettu suomalainen tuotanto. Kyseisen matkailuvideon on toteuttanut Joulupukki TV Oy (Pellon matkailusta vastaavalle Travel Pellolle (Pellon Kehitys Oy – www.travelpello.fi ). Videon on ohjannut ja tuottanut Tommi Lappalainen, ja sen kameratyöstä vastasi Juha Paitsola.

Pello – Suomen kalastuspääkaupunki – tuotannon festivaalien virallinen elokuvajuliste

Pellon videon kuvauksia tehtiin kesällä 2016 yhteistyössä Tornionjoella sijaitsevan Naamisuvanto Salmon Fishing Resortin (www.tornioriver.fi) sekä miekojärveläisen Lapin Villi Kalan (www.laplandwildfish.fi) kanssa. Tuotanto on saanut Outokaira LEADER-rahoitusta.

Pellon Kehityksen matkailuvastaava Mika Rinne kertoo odottavansa jännityksellä lokakuun alussa pidettävää italialaista elokuvafestivaalia. Kävi Pellon videolle festivaaleilla miten tahansa, niin jo pelkästään viralliseen kilpailusarjaan pääsy on lappilaiselle matkailuvideolle loistava saavutus, toteaa Rinne. Joulupukki TV:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen taas kertoo, että on upeaa saada kansainvälistä tunnustusta yrityksen ensimmäiselle kalastusmatkailusta kertovalle suuremmalle tuotannolle. Lapin matkailu on maailmalla tähän mennessä tunnettu lähinnä revontuli-, lumihotelli-, lasi-iglu- ja Joulupukki-videoista, jotka ovat huiman suosittuja esim. Youtubessa ja Facebookissa.  Tulevaisuudessa Suomen Lappia tehdään varmasti myös kalastusvideoiden avulla yhä enemmän maailmalla tunnetuksi, sillä Suomessa on vasta nyt herätty kalastusmatkailun kansainväliseen potentiaaliin, arvioi Lappalainen.

Lisätietoa Italian festivaaliin hyväksytyistä teoksista ja festivaalista:
http://www.internationaltourfilmfest.it/index.php?option=com_content&view=article&id=268&Itemid=219&lang=en

Pello – Suomen kalastuspääkaupunki- videota on katsottu kesän 2017 aikana Facebookissa ja Youtubessa yhteensä kymmeniä tuhansia kertoja. Englanninkielinen versio ”Pello – Fishing Capital of Finland” löytyy seuraavista osoitteista:
https://www.facebook.com/travelpello/videos/1318710061582241/
https://www.youtube.com/watch?v=V6BnAotGBxI