Joulupukki TV Oy: vastuullisuus ja kestävä kehitys

Rovaniemellä sijaitseva, vuonna 2000 perustettu, Joulupukki TV Oy on Pohjois-Suomen johtavia videotuotantoyrityksiä, joka pyrkii olemaan mahdollisimman vastuullinen toimija. Teemme parhaamme, jotta pystymme olemaan mahdollisimman luotettava ja vastuullinen kestävän kehityksen kumppani ja tuotantoyhtiö. Alla esimerkkejä toimintamme vastuullisuudesta:

• SOSIAALINEN VASTUU JA TALOUDELLINEN LUOTETTAVUUS
Olemme virallisesti Luotettava Kumppani: https://www.vastuugroup.fi/fi-fi/ .  Luotettava Kumppani-status tarkoittaa, että yritys on hoitanut mallikkaasti tilaajavastuulain mukaiset sekä yhteiskunnalliset velvoitteet, ja että yrityksen perustiedot ovat kunnossa. Näinä taloudellisesti epävarmoina aikoina on tärkeää, että teillä on kumppani, joka pitää huolta sosiaalisesta vastuustaan, ja joka myös pystyy toimittamaan tilaamanne videot.


• KANSANTERVEYDELLINEN VASTUUS COVID-19 PANDEMIA-AIKOINA

On tärkeää, että kuvauksista ei aiheudu terveys- tai imagoriskiä.  Pyrimme eri tavoin tekemään kuvaukset mahdollisimman ”koronaturvallisesti” ja joustavasti.  Koko tuotantotiimimme on myös sitoutunut Suomen valtion koronavirusrokotuspolitiikkaan.


• YMPÄRISTÖVASTUU JA TAISTELU ILMASTONMUUTOSTA VASTAAN

Video-tuotantoalalla ei Suomessa tällä hetkellä  valitettavasti ole ns. kestävän kehityksen sertifiointiin liittyviä standardeja. Yrityksemme pyrkii kuitenkin kaikessa toiminnassaan ottamaan huomioon kestävän kehityksen sekä taistelun ilmastonmuutosta vastaan. Esim. kuvausten yhteydessä käyttämä ajoneuvomme on ympäristöystävällinen plug in -hybridi.  Kaikissa laitehankinnoissamme myös pyrimme korostamaan mahdollisimman kestäviä valintoja. Lisäksi meillä on tarkka kierrätysstrategia ja käytämme paikallisen sähköyhtiö Loisteen ns. vihreää sähköä, jne.

 

DRONEKUVAUSTEN VASTUU
Toimintamme on vakuutettua erillisellä drone-vakuutuksella (Pohjola) ja toimimme EU:n yhteisten sääntöjen ja sitä kansallisesti soveltavan lainsäädännön mukaisesti. Noudatamme lentämisessä erityistä varovaisuutta, ja olemme tehneet ammatillista drone-kuvausta jo 5 vuotta. Drone-toimintamme on luonnollisesti myös lakimääräisesti rekisteröityä.