Arctic Football Heart- dokumentti Joulupukin kotikaupungin Rovaniemen jalkapalloyhteisöstä julkaistu Youtubessa

Joulupukin kotikaupungin Rovaniemen RoPSin jalkapalloyhteisön ja kannattajien myrskyisistä ajoista  kertova Arctic Football Heart- dokumentti on nyt julkaistu Youtubessa. Sarja on kansainvälinen versio suositusta ”Sinivalkoisella Sinnikkyydellä” sarjasta, joka tuli ulos Ruutu-suoratoistopalvelusta kesäkuussa 2022.

Kansainvälisessä versiossa on englanninkielinen kerronta sekä monikieliset tekstitykset.  Joulupukki TV:n Europevideoprod- Youtube-kanavalla julkaistun tuotannon kertojanaäänenä toimii Zurab Tsiskaridze. Georgialaissyntyinen Tsiskaridze oli kaudella 2020  yksi Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueen kapteeneja. Sarjan ohjannut ja tuottanut Joulupukki TV:n toimitusjohtaja Tommi Lappalainen toteaa, että vuosia Yhdysvalloissa asunut Zurab (kuten häntä Rovaniemellä kutsutaan), onnistui uudenlaisessa tehtävässä  sangen mallikkaasti kapteenin elein.

Lappalaisen mukaan kotimaisten katsojien myönteinen palaute sarjasta rohkaisi Joulupukki TVtä tekemään tuotannost myös kansainvälisen version, jota Youtuben avulla voidaan nyt katsoa lähes kaikissa maailman kolkissa. Sarjaa on kuvattu 2020-2021, ja se painottuu RoPSin 70-vuotissjuhlavuoteen 2020. Lappilaisvoimin tehdyn sarjan viimeiset kuvaukset tehtiin vuoden 2021 marraskuussa.

Arctic Football Heart / Sinivalkoisella sinnikkyydellä on ennen kaikkea ajaton tarina ihmisistä ja yhteisöstä poikkeuksellisina aikoina. Se on myös sarja jalkapallon ja urheilun todellisista arvoista sekä merkityksestä yhteisöille. Arvoista keskustelu onkin saanut erityistä merkitystä pian alkavien Qatarissa järjestettävien täysin järjettömien jalkapallon MM-kisojen alla, toteaa ilokseen Lappalainen.

KATSO ALTA TUOTANTO YOUTUBESSA: