Joulupukki TV lahjoittaa hätää kärsivälle Ukrainalle toisen dronensa ja 150 varavirtalähdettä

Joulupukki TVn kuvausdrone suojelee nyt taivaalta Ukrainan lapsia

Viime viikkona  kymmenet suomalaiset amatöörit ja videotuotantoyritykset ovat antaneet dronejaan Ukrainan armeijalle ja väestönsuojeluun. Tästä innostuneena Joulupukki TV lahjoitti toisen DJI MAVIC 2 Zoom dronensa kenttävarusteineen hätää kärsiville ukrainalaisille.  Kyseisellä dronella kuvattiin vielä tänä talvena joulupukki- ja matkailuvideoita, ja nyt tämä uskollinen palvelijamme saa uuden elämän suojelemalla Ukrainan taivaalta hätää kärsiviä lapsia, naisia ja vanhuksia, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Tommi Lappalainen.


                                        Joulupukki luovuttaa Lapin ukrainalaisille Ukrainaan lähetettäväksi Joulupukki TV keräämiä käytettyjä ja huollettuja varavirtalähteitä.

Hyväkuntoiset käytetyt varavirtalähteet tuovat valoa sotaa kärsivään Ukrainaan

Lisäksi yritys keräsi Ukrainaan 150 kpl 10 000-28 000 mambeerin käytettyä ja huollettua varavirtalähdettä latureineen ja kaapeleineen. Akut on ostettu Suomen Punaisen Ristin käytetyn tavaran ”Kontti Rovaniemi” myymälästä, jonne Rovaniemen lentokenttää operoima Finavia on ne alun perin lahjoittanut, ja josta Joulupukki TV on ne ostanut. Näistä akuista 75 on Joulupukki TV:n ja maksamia, loput on Joulupukki TV:n toimitusjohtajan Tommi Lappalaisen ystävien lahjoittamia (yhteensä akkuja on ostettu Punaiselta Ristiltä 750 eurolla).  Suuri osa akkujen latureista ja kaapeleista on paikallisten hotellien ja ihmisten lahjoittamia.  Matkailijoiden alun perin Rovaniemen lentokentälle jättämät akut saavat nyt tuoda valoa ja lohtua ukrainalaisille.  Tavaraa on toimitettu Ukrainaan Rovaniemen ukrainalaisyhteisön kautta (Stand with Ukraine Rovaniemi – keräys).

           Matkailijoiden Rovaniemelle jättämät varavirtalähteet saavat huoltotarkastuksen jälkeen tuoda valoa ja toivoa hätää kärsiville ukrainalaisille.

Lappalainen toteaa, että taloudellisesti haastavan pandemian jälkeen monella pohjois-suomalaisella matkailun yrittäjällä ja työntekijällä saattaa olla rahat tiukassa. Hyväntekeväisyysjärjestöille annettavien rahalahjoitusten lisäksi yksi tehokas tapa auttaa on myös luovuttaa hyödyllistä vähän käytettyä tavaraa. Lennokkien ja varavirtalähteiden lisäksi Ukrainassa on huutava pula sellaisista varusteista kuten makuupussit, reput, sidetarvikkeet, kännykän latauskaapelit, kuivamuona, led-taskulamput, korkeavartiset miesten kengät,  lämpömukit, sormiparistot, jne.. Lappalainen haastaakin kaikki pohjois-suomalaiset tarkistamaan omat varastonsa ja kaappinsa, sekä rohkeasti lahjoittamaan tavaraa Ukrainaan Suomen ukrainaisyhteisön kautta.

Joulupukki TV oli myös mukana auttamassa Lapin ukrainalaisyhteisöä  Rovaniemellä 27.03.2022 pidetyssä rauhan konsertissa, jossa Joulupukki ja Lordi-tukivat hädästä kärsivää Ukrainaa.

 

ARTIKKELIA KORJATTU 16.04.2022: Varavirtalähteitä on kerätty ja lahjoitettu yhteensä 150 kpl. Kiitos kaikille kumppaneille ja yksityishenkilöille, jotka ovat mahdollistaneet operaation.