Santatelevision Youtube-kanavalla ennätysjoulu: kasvua 70% ja kävijöistä 40% latinalaisesta Amerikasta

tiedotepukkiporoLapin Joulupukilla menee vauhdikkaasti myös Internetissä. Rovaniemellä sijaitsevalla Joulupukin Internet TV-kanavalla on takana ennätysjoulu: Joulupukin www.youtube.com/santatelevision kanava kasvatti vuodessa katsojamääriään yli 70%. Erityisesti katsottujen videoiden määrät kasvoivat latinalaisen Amerikan maissa, joista tulee jo lähes 40% kanavan katsojista. Santatelevision Youtube-kanavalla, joka avattiin vuonna 2010, on tähän mennessä katsottu jo noin 30 miljoona videota.

Joulupukin Youtube-kanavan tärkeimpiä katsojamaita ovat Ranska (17%), Italia (14%), Brasilia (11%), Espanja (10%) sekä Meksiko (10%). Katsojista 96% tulee Suomen ulkopuolelta. Santatelevision kanavaa tuottaa rovaniemeläinen Joulupukki TV Oy (www.joulupukkitv.com), ja se tarjoaa videoita kuudella eri kielellä (englanti, ranska, italia, espanja, portugali ja suomi).

Joulupukki TV:n toimitusjohtajan Tommi Lappalaisen mukaan kanavan suosituimpia sisältöjä ovat vanhasta valkoparrasta ja hänen poroistaan kertovat videot, sekä erilaiset Joulupukin videotervehdykset. Hyvänä kolmosena kiinnostavuuslistalla tulevat Pukin tontut.

Santatelevision-videoita kuvataan ennen kaikkea Joulupukin pajakylässä Napapiirillä sekä Rovaniemen alueen porotiloilla. Lappalaisen mukaan Joulupukki TV:n tärkein “studio” on kuitenkin Rovaniemen ja Lapin kaunis sekä runsasluminen luonto. Lappalainen toteaa, että yrityksenä Joulupukki TV Oy on monella tapaa hyötynyt siitä myönteisestä kehityksestä, jota viime vuosina on tapahtunut Joulupukin Pajakylässä ja sen lähialueilla. Vastaavasti hän myös uskoo, että kymmenien miljoonien katsottujen videoiden kautta Santatelevision on omalta osaltaan herättänyt maailmalla medioissa ja potentiaalisten matkailijoiden mielissä kiinnostusta Rovaniemeä ja Lappia kohtaan.

Santatelevision ja Joulupukki TV Oy lyhyesti:

  • www.Youtube.com/santatelevision on Joulupukin Youtube-kanava Rovaniemellä, joka avattiin vuonna 2010.
  • Santatelevision kanavalla on tähän mennessä katsottu n. 30 miljoonaa videota.
  • Kanavan tärkeimmät kielet ovat espanja ja ranska: katsojista yli 30% espanjankielisiä ja yli 20% ranskankielisiä.
  • Viimeiset kolme vuotta kanavalla katsottujen videoiden määrä on kasvanut vuosittain n. 70-80%.
  • Santatelevision Youtube-kanavalla on noin 35 000 tilaajaa.
  • www.santatelevision.com sivusto avattu jo vuonna 2000: sivuilla on vuosittain noin miljoona kävijää.
  • Eri kielisillä Santatelevision Facebook-sivustoilla (kuten www.facebook.com/santatelevision ) on yhteensä yli 40 000 tykkääjää.
  • Joulupukki TV Oy on vuonna 2000 perustettu, Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä sijaitseva yritys. Firma on yksi Pohjois-Suomen johtavia AV-tuotantoalan yrityksiä.